Wie zijn wij

André De Vleeschouwer behaalde het diploma van Burgerlijk Ingenieur Elektrotechniek Zwakstroom aan Universiteit Gent in 1974. Na de legerdienst bij de Transmissietroepen kwam hij in dienst bij GTE ATEA (later ATEA, Siemens Atea, Siemens), als ontwikkelingsingenieur.


Hij werd achtereenvolgens verantwoordelijk voor telefoontoestellen, dataterminals en transmissie. In 1980 was hij hoofdontwerper van de GTE Microphone, de eerste credit card verification terminal ter wereld (ontwikkeld voor VISA). In 1982 volgde dan de Teledatafoon van RTT, met als wereldprimeur Electronic Fund Transfer.


Sinds 1985 leidde hij de Research-activiteiten van Siemens Atea in breedbandtechnologie en ATM, waaronder het Belgisch Breedband Project. Als dusdanig stond hij mee aan de wieg van de standaardisatie van ATM (ITU en ETSI), en is mede-stichter en vele jaren lid van de Raad van Bestuur van het Belgian Broadband Platform.


Sinds 1999 was hij verantwoordelijk voor Kwaliteitszorg en IT-systemen in Siemens Public Network Services in België. 


In 2004 werd hij Programma Manager bij IBBT (later iMinds, nu IMEC), verantwoordelijk voor de applicatiedomeinen Mobiliteit en Logistiek, Media (netwerken) en Ondersteunende technologieën, tot einde 2009.


Begin 2010 was hij stichter en eigenaar van AKMOS, dat diensten aanbiedt rond "Advies, Kwaliteitszorg, Managementondersteuning, Organisatie en Systemen".


Hij nam actief deel aan vele conferenties, is auteur en mede-auteur van diverse publicaties en boeken, en houder van 4 octrooien.


Daarbuiten was hij gedurende jaren actief binnen K VIV, Koninklijke Vlaamse Ingenieursvereniging, als voorzitter van de Redactieraad van Het Ingenieursblad, later als stichtend voorzitter van het TI-genootschap Telecommunicatie.  In ie-net Ingenieursvereniging is hij lid van de Expertenraad en van de Stuurgroep Roadmap Vlaanderen - Scharnier voor verandering.  Recent verzorgde hij de redactie van het eindrapport van het project “De wereld aan je voeten!”, in het kader van Vlaanderen in Actie (ViA) van de Vlaamse Regering.


Verder was André actief in het project “De Zorgcoach” van VCK, het Vlaams Centrum voor Kwaliteitszorg, een project van Vlaanderen in Actie (ViA) van de Vlaamse Regering.


In zijn vrije tijd is André voorzitter en webmaster van de Heemkring Hoghescote in Kapellen, en Secretaris-Bestuurder van EKBRA vzw, naast vele andere activiteiten.